‘Twee jaar na de oprichting heeft de Westfriese Uitdaging haar belang bewezen. Het fundament staat. We zijn in de regio bekend als hét platform voor tal van maatschappelijke verbindingen.’ Dat zei voorzitter Tom van Roon (dir. Rabobank) tijdens een bijeenkomst voor diverse betrokken bij De Westfriese Uitdaging.

Het tweejarig bestaan was het moment om stil te staan wat er bereikt is en waar de organisatie zich naar moet gaan richten. ‘De bestaande verbindingen versterken en uitbouwen en nog meer en nog grotere projecten aanpakken.’ aldus Van Roon. Daarbij wenste hij de nieuwe manager Renate van der Laan van de Westfriese uitdaging alle succes toe.

Landelijk opereren er al zo’n 45 zelfstandige, lokale Uitdagingen. Zij zorgen voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven en bemiddelen in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen), menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en middelen (media). Van Roon: ‘Gebleken is dat veel bedrijven best een maatschappelijke bijdrage willen leveren. In West-Friesland weten wij elkaar inmiddels te vinden, maken we onderdeel uit van de Westfriese regio en zijn we voor veel organisaties een steuntje in de rug.’

In het pas verschenen jaarverslag 2015staan alle matches en andere activiteiten vermeld waarbij regionale bedrijven en organisaties elkaar hebben gevonden bij ondersteuning in de vorm van spullen, kennis en ervaring.

Nieuws en Evenementen

Caroline van der Woude neemt afscheid!

05-06-2023

Inspiratie op Locatie bij Clean2Anywhere

26-05-2023

Nieuw WFU Magazine

21-05-2023

Mooie match van Schermer!

11-04-2023

Project XL: realiseer de droom van jouw vereniging!

31-01-2023

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot!

26-01-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging