Inspiratie op Locatie

Activiteiten

Het netwerk van de Westfriese Uitdaging nodigen we jaarlijks uit voor een bijzonder bedrijfsbezoek. Een bedrijf en/of instelling die door hun bezigheden opvalt of op andere wijze in de spotlight staat. Op deze locatie worden we geïnspireerd door het verhaal van de ondernemer of initiatiefnemer en krijgen we veelal een rondleiding. De bijeenkomst wordt afgesloten met een korte borrel om met elkaar gezellig na te praten. Onder de werknaam ‘Inspiratie op Locatie’ worden voor deze bijeenkomsten onze vrienden van de Westfriese Uitdaging uitgenodigd, maar ook leden van de matchgroep, wethouders en burgemeesters en andere betrokkenen.

In 2024 waren we te gast bij onze Vriend Schermer Installatietechniek!

Schermer Installatietechniek

Op donderdagmiddag 16 mei 2024 vierden we het 10-jarig jubileum van de Westfriese Uitdaging met een feestelijke borrel. Het was een gezellig bijeenkomst waar iedereen die ooit betrokken is geweest, hartelijk werd onthaald.

De middag begon met een ontvangst door onze voorzitter Joset Fit. Ze verwelkomde een bijzondere gast, oprichter van de Nederlandse Uitdaging Gerda Geurtsen, die speciaal naar Westfriesland was gekomen. Ze vertelde over de resultaten van de afgelopen 10 jaar en de wensen voor de komende 10 jaar, voordat zij het woord aan manager Wendy Spil gaf.

Wendy ging het gesprek aan met de gastheer, Barend Schermer van Schermer Installatietechniek. Zijn verhaal liet zien hoe belangrijk innovatie en milieubewustzijn zijn in de moderne bedrijfsvoering. Vervolgens riep Wendy matchgroeplid van het eerste uur, Arie Schouten naar voren. Hij gaat de matchgroep helaas verlaten en kreeg een prachtig beeldje overhandigd. Daarna kreeg pr-teamlid Annemieke Hageman (ook betrokken vanaf het begin) het eerste exemplaar van het jubileummagazine overhandigd vanwege haar inzet voor het pr-team.

Het hoogtepunt van de middag was zonder twijfel de lezing van Florian Dirkse, co-founder van The Ocean Cleanup en The Green Miles. Hij deelde zijn persoonlijke reis en passie voor zeilen, en zijn ambitieuze droom om de oceanen plasticvrij te maken. Zijn inspirerende woorden motiveerden ons allemaal om onze dromen na te jagen en bij te dragen aan een betere wereld.

Na de presentaties was er volop gelegenheid om bij te praten en herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een geslaagde viering van een decennium vol samenwerking, groei en positieve verandering. We kijken uit naar de komende jaren en de vele nieuwe uitdagingen die we samen zullen aangaan.

Clean2Anywhere

In 2023 waren we met Inspiratie op Locatie bij Stichting Clean 2 Anywhere aan de Schelphoek in Hoorn. Zij bouwen een 17e eeuws fluitschip op historische wijze, maar dan volledig uit afvalplastic. Hoeveel meer kun je geïnspireerd raken?

Op donderdag 25 mei waren we welkom bij Clean2Anywhere voor Inspiratie op Locatie aan de Schelphoek in Hoorn. Vanaf 15.00 uur druppelde de eerste vrienden binnen. Voorzitter Marinus Zoutendijk heette iedereen welkom en gaf het woord aan manager Wendy Spil. Wendy presenteerde het nieuwe magazine en deed een oproep om eens te kijken in je organisatie of je nog spullen over hebt waar een vereniging of stichting blij mee gemaakt kan worden.

Daarna was het woord aan Pieter Ursem, eigenaar van Autobedrijf Ursem Barten en EcarACCU. Hij vertelde over de weg die hij af moest leggen om gebruikte accu’s een tweede leven te geven. Fantastisch als je zo kan bijdragen aan een duurzamere wereld. In zijn project kwam hij in aanraking met Edwin ter Velde, Scheepsbouwmeester van Stichting Clean2Anywhere. Ook Edwin is bezig met een duurzamere wereld. Clean2Anywhere bouwen een 17e eeuws fluitschip op historische wijze, maar dan volledig uit afvalplastic. Hoeveel meer kun je geïnspireerd raken? In een enthousiast verhaal vertelde hij hoe hij samen met een grote club mensen die hij om zich heen verzameld heeft, boten bouwt van plastic afval én daarbij ook nog mensen laat integreren in het arbeidsproces.

Na de presentaties was er gelegenheid om rond te kijken op de werf en werd er gezellig genetwerkt. Met een stapel nieuwe magazines ging iedereen geïnspireerd naar huis!

Plantenkwekerij Gitzels

In 2022 was de Inspiratie op Locatie bij Plantenkwekerij Gitzels in Wervershoof. Aanleiding is uiteraard hun bijzondere innovatieve bedrijf, maar ook omdat zij in 2020 de Westfriesland Méér Prijs van het Westfries Ondernemersgala hadden gewonnen. Hieronder enkele foto’s van dat bezoek.

HERO

In 2021 waren met Inspiratie op Locatie bij HERO uit Wognum. Dit spraakmakende bedrijf in de recruitmentsector trok vele belangstellenden. Eigenaar Jeroen de Vries deelde zijn enthousiaste verhaal en nam alle aanwezigen mee in zijn mooie kantoor. HERO is ook aangesloten bij de Westfriese Uitdaging als vriend. Hieronder enkele foto’s van ons bezoek.