Inspiratie op Locatie

Activiteiten

Het netwerk van de Westfriese Uitdaging nodigen we jaarlijks uit voor een bijzonder bedrijfsbezoek. Een bedrijf en/of instelling die door hun bezigheden opvalt of op andere wijze in de spotlight staat. Op deze locatie worden we geïnspireerd door het verhaal van de ondernemer of initiatiefnemer en krijgen we veelal een rondleiding. De bijeenkomst wordt afgesloten met een korte borrel om met elkaar gezellig na te praten. Onder de werknaam ‘Inspiratie op Locatie’ worden voor deze bijeenkomsten onze vrienden van de Westfriese Uitdaging uitgenodigd, maar ook leden van de matchgroep, wethouders en burgemeesters en andere betrokkenen.

In 2023 waren we met Inspiratie op Locatie bij Stichting Clean 2 Anywhere aan de Schelphoek in Hoorn. Zij bouwen een 17e eeuws fluitschip op historische wijze, maar dan volledig uit afvalplastic. Hoeveel meer kun je geïnspireerd raken?

Clean2Anywhere

Op donderdag 25 mei waren we welkom bij Clean2Anywhere voor Inspiratie op Locatie aan de Schelphoek in Hoorn. Vanaf 15.00 uur druppelde de eerste vrienden binnen. Voorzitter Marinus Zoutendijk heette iedereen welkom en gaf het woord aan manager Wendy Spil. Wendy presenteerde het nieuwe magazine en deed een oproep om eens te kijken in je organisatie of je nog spullen over hebt waar een vereniging of stichting blij mee gemaakt kan worden.

Daarna was het woord aan Pieter Ursem, eigenaar van Autobedrijf Ursem Barten en EcarACCU. Hij vertelde over de weg die hij af moest leggen om gebruikte accu’s een tweede leven te geven. Fantastisch als je zo kan bijdragen aan een duurzamere wereld. In zijn project kwam hij in aanraking met Edwin ter Velde, Scheepsbouwmeester van Stichting Clean2Anywhere. Ook Edwin is bezig met een duurzamere wereld. Clean2Anywhere bouwen een 17e eeuws fluitschip op historische wijze, maar dan volledig uit afvalplastic. Hoeveel meer kun je geïnspireerd raken? In een enthousiast verhaal vertelde hij hoe hij samen met een grote club mensen die hij om zich heen verzameld heeft, boten bouwt van plastic afval én daarbij ook nog mensen laat integreren in het arbeidsproces.

Na de presentaties was er gelegenheid om rond te kijken op de werf en werd er gezellig genetwerkt. Met een stapel nieuwe magazines ging iedereen geïnspireerd naar huis!

Plantenkwekerij Gitzels

In 2022 was de Inspiratie op Locatie bij Plantenkwekerij Gitzels in Wervershoof. Aanleiding is uiteraard hun bijzondere innovatieve bedrijf, maar ook omdat zij in 2020 de Westfriesland Méér Prijs van het Westfries Ondernemersgala hadden gewonnen. Hieronder enkele foto’s van dat bezoek.

HERO

In 2021 waren met Inspiratie op Locatie bij HERO uit Wognum. Dit spraakmakende bedrijf in de recruitmentsector trok vele belangstellenden. Eigenaar Jeroen de Vries deelde zijn enthousiaste verhaal en nam alle aanwezigen mee in zijn mooie kantoor. HERO is ook aangesloten bij de Westfriese Uitdaging als vriend. Hieronder enkele foto’s van ons bezoek.