Vraag en aanbod
Westfriese Uitdaging
Westfriese Uitdaging - kapstok

Gevraagd: Verrijdbaar garderoberek/ kapstok voor onze verteltassen

Datum 21-06-2023
Status Gerealiseerd
Type Vraag
Categorie Spullenbank

Onder het dak van kindcentrum de Ceder in Hoorn werkt kinderopvangorganisatie SKH (twee peutergroepen, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang) samen met basisschool de Ceder. In de Ceder worden door ouders verteltassen gemaakt.

Een verteltas is een stoffen tas met daarin een prentenboek en materialen om rond het verhaal van het boek spelend te leren. De materialen en spellen in de tas worden voornamelijk door ouders zelf gemaakt. Bij de boeken worden bijvoorbeeld gezelschapsspellen ontwikkeld: bordspellen, memory, behendigheidsspelen etc. Ook worden de figuren uit het boek nagemaakt, zodat kinderen het verhaal na kunnen spelen. De tas wordt eerst in de groepen gebruikt en daarna aan de gezinnen van die groepen uitgeleend.

De verteltasmethode heeft z’n effect op meerdere vlakken: een groep ouders werkt binnen ons kindcentrum samen om een tas te ontwikkelen en te maken. Ouders komen hierdoor met elkaar in contact en ze ontwikkelen hun talenten. Er is sprake van verdere ouderbetrokkenheid als de tas wordt uitgeleend en in de gezinnen ouders en kinderen met de tas aan de slag gaan. De tassen bevatten vaak verrassende materialen die ouders en kinderen helpen met uitbreiding van taalvaardigheid en spel.

Nu het aantal tassen zich uitbreidt, zijn we op zoek naar een verrijdbare kapstok met haken om ze aan te hangen. Ouders kunnen de tassen vanaf de kapstok lenen en na de uitleentijd eraan ophangen. Omdat we ouders willen bereiken op verschillende plekken in ons grote gebouw, zijn we op zoek naar een verrijdbaar exemplaar. We hebben intern gekeken binnen onze eigen school- en opvangorganisatie, maar daar zijn helaas geen verrijdbare kapstokken beschikbaar.

Op de foto een voorbeeld, maar we zitten niet vast aan precies dit model.

We zitten niet vast aan een model, maar zoeken een kapstok met voldoende ruimte om de tassen op te hangen.

Westfriese Uitdaging - Verrijdbare verteltas-kapstokvoorbeeld

Reageren
Vraag en aanbod niet meer beschikbaar, reageren is hierdoor niet meer mogelijk.
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging