Recentelijk hebben Zwaluwen’30 en Vonk elkaar gevonden in een geslaagde match via de Westfriese Uitdaging. Vonk bood een grote tent aan, waar Zwaluwen’30 interesse in toonde, en hiermee ontstond de match.

waluwen’30 gaf aan dat de tent goed van pas zou komen bij hun jaarlijkse toernooien, waaronder G-voetbalteams voor spelers met een beperking en seniorenteams, waaronder het bekende seniorentoernooi, de Zwamibo Cup. De totstandkoming van de match tussen Zwaluwen’30 en Vonk vond plaats via de Westfriese Uitdaging, een platform dat lokale behoeften verbindt met bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Het G-voetbaltoernooi biedt een belangrijk platform voor G-teams in de regio en heeft in het verleden een cruciale rol gespeeld bij het behoud van G-voetbal bij Zwaluwen’30. Het toernooi heeft zelfs geleid tot de vorming van twee nieuwe G-teams. Het seniorentoernooi, gericht op zowel jongvolwassenen als “veteranen”, staat bekend als een recreatief evenement met een nadruk op gezelligheid. Het toernooi heeft lokale bekendheid verworven en wordt beschreven als een sociale gelegenheid die vergeleken wordt met Lappendag in juni of juli.

Om deze toernooien te organiseren, was Zwaluwen’30 afhankelijk van sponsoren. In het verleden heeft de vereniging kosten moeten maken voor het huren van een grote tent, die dienstdeed als beschutting bij regenachtig weer en als feest locatie na afloop van de toernooien.

Dankzij deze match heeft Zwaluwen’30 een waardevolle steun ontvangen!

Nieuws en Evenementen

Robert Tesselaar, wethouder bij Gemeente Opmeer vertelt….

23-04-2024

10 jaar Westfriese Uitdaging!

17-04-2024

Gerda Geurtsen oprichtster van de Nederlandse Uitdaging

16-04-2024

Jubileumborrel Westfriese Uitdaging 10 jaar!

16-04-2024

Match: Biljarttafel van de Omring gaat naar WarmThuis

02-04-2024

Dijklander maakt matches

07-03-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging