De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn druk bezig met het bouwen van tijdelijke woonunits voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De woonunits worden op twee locaties geplaatst: aan de Gouw in Hoogkarspel en op de ijsbaan in Enkhuizen. De Westfriese Uitdaging is gevraagd om te bemiddelen in spullen om de woonunits aan te kleden.

 

Hulp van diverse bedrijven

De Westfriese Uitdaging heeft een groot netwerk van betrokken bedrijven waar zij hulpvragen kunnen neerleggen. Renate van der Laan, manager Westfriese Uitdaging, vertelt: “Op onze oproep voor spullen voor de woonunits kwam direct reactie. De Eekhoorn levert meubilair tegen een maatschappelijk tarief en heeft heel goed meegedacht over wat snel leverbaar is. EP Beerepoot levert het witgoed en Action doneert de hele inventaris! Dit heeft een verkoopwaarde van zo’n 8.000 euro! Ons matchgroeplid Arie Schouten heeft ook nog eens twee skelters gebracht.”

 

Daarnaast leveren de leden van Rotary Enkhuizen extra handen om de units in te richten en hebben zij picknickbanken, een tafeltennis- en voetbaltafel gekocht. Ook het Vrijwilligerspunt helpt met de inrichting van de woonunits. Renate: “Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken de Westfriese ondernemers zijn. Samen maken we het verschil!”

Nieuws en Evenementen

Caroline van der Woude neemt afscheid!

05-06-2023

Inspiratie op Locatie bij Clean2Anywhere

26-05-2023

Nieuw WFU Magazine

21-05-2023

Mooie match van Schermer!

11-04-2023

Project XL: realiseer de droom van jouw vereniging!

31-01-2023

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot!

26-01-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging