De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn druk bezig met het bouwen van tijdelijke woonunits voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De woonunits worden op twee locaties geplaatst: aan de Gouw in Hoogkarspel en op de ijsbaan in Enkhuizen. De Westfriese Uitdaging is gevraagd om te bemiddelen in spullen om de woonunits aan te kleden.

 

Hulp van diverse bedrijven

De Westfriese Uitdaging heeft een groot netwerk van betrokken bedrijven waar zij hulpvragen kunnen neerleggen. Renate van der Laan, manager Westfriese Uitdaging, vertelt: “Op onze oproep voor spullen voor de woonunits kwam direct reactie. De Eekhoorn levert meubilair tegen een maatschappelijk tarief en heeft heel goed meegedacht over wat snel leverbaar is. EP Beerepoot levert het witgoed en Action doneert de hele inventaris! Dit heeft een verkoopwaarde van zo’n 8.000 euro! Ons matchgroeplid Arie Schouten heeft ook nog eens twee skelters gebracht.”

 

Daarnaast leveren de leden van Rotary Enkhuizen extra handen om de units in te richten en hebben zij picknickbanken, een tafeltennis- en voetbaltafel gekocht. Ook het Vrijwilligerspunt helpt met de inrichting van de woonunits. Renate: “Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken de Westfriese ondernemers zijn. Samen maken we het verschil!”

Nieuws en Evenementen

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Jubileumborrel: 10 jaar Westfriese Uitdaging

26-05-2024

Onze vriend Broekhuis maakt match met de Zonnebloem

20-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging