HOORN / ANDIJK – Dankzij bemiddeling door de Westfriese Uitdaging is Wings of Change in Andijk weer een belangrijke stap verder in de inrichting van de Sociale Huiskamer. Directeur Casper Naber van Hotel Hoorn Van der Valk overhandigde deze week een grote partij servies aan Leon Arends en Nancy Konijn van Wings of Change, het in Andijk gevestigde multifunctionele centrum voor dagbesteding, re-integratietrajecten, leerwerktrajecten en roofvogelopvang.

De Sociale Huiskamer is het levendige centrum van Wings of Change, waar mensen ongedwongen kunnen binnenlopen, die behoefte hebben aan contacten, die zich wat eenzaam voelen, die te maken hebben met de zorg, mantelzorgers, enz. Mensen ook uit kwetsbare doelgroepen. In de Sociale Huiskamer ontmoeten zij elkaar in een huiselijke, knusse sfeer.
Voor de inrichting van de Sociale Huiskamer zijn ontzettend veel spullen nodig. De Westfriese Uitdaging bemiddelt tussen meest ideële, organisaties en verenigingen om ze aan allerlei middelen te helpen. Zo ook tussen Hotel Hoorn en Wings of Change. Leon en Nancy waren dan ook enorm blij met de schenking van Hotel Hoorn. Het gaat om een grote partij borden, schalen, kommetjes, wijnglazen en pannen. “Servies van hotelkwaliteit, dus praktisch onbreekbaar, en reuze handig in gebruik bij grote groepen zoals in jullie Sociale Huiskamer”, zei Casper Naber. Leon beloofde als tegenprestatie een educatieve demonstratie met zijn roofvogels.
Casper was onder de indruk van Wings of Change en de vele activiteiten waarbij vooral de inzet van de roofvogels als behandeltherapie heel bijzonder is. “Ik kom daar beslist eens langs om rond te kijken”, beloofde hij. Uiteraard kijkt ook manager Renate van der Laan van de Westfriese Uitdaging heel tevreden terug op het gebaar van Van der Valk Hotel Hoorn. “Het is een prachtige match tussen een mooie organisatie met en een bedrijf dat zich er heel positief bij betrokken voelt.”

Tekst: Jan Mol
Foto: Jan Siebring

Nieuws en Evenementen

Beursvloer match: Annemieke Hageman geeft workshop

04-02-2024

Match: Omring en basisschool De Ceder

12-01-2024

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot

09-01-2024

Vrijwilliger marketing & communicatie gezocht

21-12-2023

Afscheid van ons bestuurslid Piet Mol

28-11-2023

UITDAGING XL: bouw mee aan een gaaf entree voor het Oorlogsmuseum

24-11-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging