De Westfriese beursvloer heeft opnieuw hoger gescoord: maar liefst 152 matches werden er donderdagmiddag 22 november gemaakt tijdens het drukbezochte evenement op het kantoor van gastheer Rabobank West-Friesland. Vorig jaar waren dat er zo’n 112, vertelde een uitermate tevreden Renate van der Laan, manager van de Westfriese Uitdaging, de organisatie die zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Nóg meer verenigingen en organisaties en nóg meer bedrijven dan in voorgaande jaren presenteerden zich in op het kantoor van de bank. De vragende en de biedende partijen handelden naar hartenlust, zonder ook maar één euro uit te geven. Bij de Westfriese Beursvloer gaat het immers om goederen en diensten.

,,Wat was de leukste match?’’ vroeg gastheer Rabobank directeur Tom van Roon, tevens voorzitter van de Westfriese Uitdaging aan Brigitta Post van het organiserende Vrijwilligerspunt. ,,Alle matches zijn leuk’’ was haar antwoord, maar op nummer één kwam de match van Valk Services aan een verzorgingshuis, dat een soort marathonreparatie voor rollators had aangevraagd. En de tegenprestatie? Een high tea na afloop en eeuwige roem bij de dames en heren van de rollators.

Het Stoommachinemuseum maakte ook een mooie match. Directeur Harry de Bles: ,,Ik kwam voor schilders, maar die waren er niet. Ik heb wél 400 meter zonnepanelen kunnen scoren bij Softs. Prachtig. Als tegenprestatie mogen ze meedoen aan een clinic smeden en stoken, of twee mensen mogen volgend jaar gratis naar alle activiteiten vanwege ons 150 jarig bestaan.’

Ook Henriëtte Roskam van het Bakkerijmuseum was er tevreden: ,,Vitasys plaatst bij ons een prachtig beeldscherm zodat wachtende mensen zich met mooie beelden alvast kunnen voorbereiden op een rondleiding in ons museum. En Vitasys mag komen om speculaas te bakken en te versieren.’’

Annemarie Willemsen van reclamebureau Buro19 uit De Goorn maakte een succesvolle match met de Westfriese Tafel, waarvoor ze een logo gaat ontwerpen. En daarvoor mag ze met twee personen aanzitten aan de Tafel in 2019.

Nog vóór de gong voor de opening van de beursvloer was geslagen werd de eerste match gemaakt. Directeur Roel Vente bood Miranda Zwart van het Vrijwilligerspunt aan om de tiende editie volgend jaar bij hem in Schouwburg Het Park te organiseren. Wat van harte werd geaccepteerd want de belangstelling voor de Westfriese Beursvloer wordt ieder jaar groter. Als tegenprestatie zal het Vrijwilligerspunt bij een aantal voorstellingen senioren begeleiden.

De datum volgend jaar: 28 november.

fotografie: Jan Siebring        redactie: Jan Mol

 

 

Nieuws en Evenementen

Interview Sandra Korse

17-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Jubileumborrel: 10 jaar Westfriese Uitdaging

26-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging