Ronald Bleeker aan het woord.

“Als Rabobank stapten we vol overtuiging in het avontuur van de Westfriese Uitdaging. En wat zijn we trots dat we vanaf het allereerste moment founding partner zijn. Waarom? Omdat de Uitdaging onze coöperatieve missie omarmt. Het gaat niet alleen om financiële transacties, maar om verbindingen smeden. Samenwerken. Impact maken. En dat is precies waar wij als Rabobank voor staan.

De Westfriese Uitdaging is een verhaal van passie, samenwerking en maatschappelijke impact. Het is een verhaal dat begint met een droom: een droom om de krachten te bundelen tussen organisaties, bedrijven en vrijwilligers in West-Friesland. Een droom die werkelijkheid werd dankzij de inzet en het enthousiasme van een groep betrokken Westfriezen, onder wie Ronald Bleeker, directeur coöperatieve Rabobank.

“Zelf was ik vanaf het begin betrokken bij de Uitdaging. Ik zag het potentieel van het concept, dat mij werd voorgesteld door Sandra Korse, een lid van de ledenraad van Rabobank West-Friesland en de eerste manager van de Uitdaging. Ik besloot daarom om bestuurslid te worden en mee te helpen om de Uitdaging te realiseren”.

Ronald was ook degene die het voorzitterschap op zich nam toen Joset Fit, de beoogde voorzitter, 2 dagen vóór de oprichting moest afhaken omdat ze wethouder werd in Medemblik. Hij liet zich niet afschrikken door deze onverwachte wending en nam de leiding over de Uitdaging. Hij zat de succesvolle oprichtingsbijeenkomst meteen voor op Hoorn80, waarvoor zich 90 mensen hadden aangemeld. Hij bleef bijna twee jaar voorzitter, totdat hij het stokje overdroeg aan zijn collega Tom van Roon. Ronald Bleeker heeft dus een belangrijke rol gespeeld in de oprichting en de groei van de Westfriese Uitdaging. Hij heeft laten zien hoe betrokken hij is bij de West-Friese samenleving en hoe hij zijn kennis, netwerk en middelen wil inzetten om een positief verschil te maken. “Ik draag de Westfriese Uitdaging dan ook een zeer warm hart toe!”

De matchgroep en de beursvloer zijn twee activiteiten die passen bij de Westfriese Uitdaging, omdat ze beide gericht zijn op het stimuleren van maatschappelijke samenwerking tussen organisaties, bedrijven en vrijwilligers in West-Friesland.

De Beursvloer – een bruisend podium waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Ook Rabobankcollega Dennis Wiggelaar maakt onderdeel uit van het bestuur. Als bestuur zijn we er als Rabobank jaarlijks bij betrokken. We schudden handen, wisselen ideeën uit en creëren matches die verder reiken dan de zakelijke wereld. Want hier gaat het niet alleen om winst en verlies, maar om win-win-win. De gemeenschap wint, bedrijven winnen én wij winnen door onze betrokkenheid te tonen.

En dan die Matchgroep – een team van bevlogen mensen met een hart voor de samenleving. Samen speuren we naar kansen. We hebben nauw contact met de manager van de Westfriese Uitdaging. We signaleren, brainstormen en zetten lijntjes uit. Want als je iets terug wilt doen voor de maatschappij, moet je alert zijn. En dat zijn we.

Samen bereik je meer dan alleen. De doelstelling van de Uitdaging past helemaal bij onze coöperatieve missie. Ik daag andere organisaties uit mee te investeren. Want in een complexe tijd waarin we elkaar hard nodig hebben, is samenwerken de sleutel tot succes. Samenwerken, verbinden en impact maken: dat is waar de Westfriese Uitdaging voor staat. Als Rabobank zijn we trots om hieraan al vanaf het begin aan bij te hebben gedragen.

De Westfriese Uitdaging, een prachtig initiatief dat bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenbrengt om hulpvragen op te lossen.

Als directeur Coöperatieve Rabobank ben ik enthousiast over de impact die dit heeft op onze lokale gemeenschap.

 1. Wat bracht mij ertoe om betrokken te raken bij de Westfriese Uitdaging?
  • Als Rabobank voelden wij de behoefte om iets terug te geven aan de gemeenschap die ons heeft ondersteund. De Westfriese Uitdaging bood een gestructureerde manier om onze  expertise en middelen in te zetten voor maatschappelijke doelen. Ronald Bleeker: “Het idee van een win-win-win situatie sprak mij enorm aan: stichtingen en verenigingen worden geholpen, bedrijven tonen hun betrokkenheid en nieuwe verbindingen ontstaan”.
  • Een concreet voorbeeld van een match via de Westfriese Uitdaging:
   Een hele bijzondere match waren onze Rabofietsen:
   In een prachtige match tussen Rabobank en de Westfriese Uitdaging schonken we diverse Rabofietsen aan stichtingen en verenigingen zoals bij:
   Kinderopvangcentra: De Rabofietsen zorgden voor veilig vervoer van en naar
   school. De blije gezichten van de kleintjes tijdens hun eerste fietstocht waren
   onbetaalbaar.
   Zorginstellingen: Ouderen en mensen met beperkte mobiliteit genoten van
   frisse lucht en sociale interactie. De fietsen werden een bron van vitaliteit.
   – Sportverenigingen: Voor sportevenementen, woon-werkverkeer en recreatie
   waren de Rabofietsen onmisbaar. Ze versterkten individuele gezondheid en
   gemeenschapsbanden.
   Milieubewuste Keuze: Minder auto’s, meer fietsen! De Rabofietsen droegen bij
   aan een duurzamere samenleving.Als Rabobank zijn we trots op deze samenwerking. Dit is slechts één voorbeeld van hoe samenwerking via de Westfriese Uitdaging een tastbare impact heeft op onze lokale gemeenschap!
 2. Hoe heeft samenwerken via de Westfriese Uitdaging ons bedrijf beïnvloed?
  • De samenwerking heeft ons bedrijf op verschillende manieren verrijkt. Allereerst hebben we onze betrokkenheid bij de regio kunnen tonen. Daarnaast hebben we onze medewerkers gemotiveerd door ze actief te betrekken bij lokale projecten. Medewerkers krijgen een kans om hun netwerk uit te breiden en iets goeds te doen voor de samenleving.
 3. Advies voor andere bedrijven die overwegen zich aan te sluiten bij de Westfriese Uitdaging:
  • Mijn advies is simpel: doe mee! Niet alleen omdat het goed is voor de gemeenschap, maar ook omdat het goed is voor je bedrijf. Het is een kans om je netwerk uit te breiden, je medewerkers te motiveren en een tastbaar verschil te maken. Begin klein, kijk waar je expertise ligt en zoek naar matches die bij jouw bedrijf passen. En vergeet niet: samenwerken is de sleutel tot succes!
  • Binnen onze bank zijn diverse collega’s die zich inzetten voor de Westfriese Uitdaging. Zo zit Dennis Wiggelaar in het bestuur, bemiddelt Herman Meijer bij de matches en is Alette Fit het vaste gezicht op de beursvloer.
 4. Eigen toevoegingen:
  • Ik wil graag benadrukken dat de Westfriese Uitdaging niet alleen draait om geld of materiële steun. Het gaat ook om het delen van kennis, tijd en menskracht. Laten we blijven samenwerken en onze gemeenschap sterker maken!

 

Nieuws en Evenementen

Een hemelse match door Schermer

09-07-2024

Vriend van de WFU Vitasys verteld….

08-07-2024

Matchteamlid Brigitta Posch vertelt…..

01-07-2024

Interview Sandra Korse

17-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging