Een warme glimlach als beloning is goud waard

Sinds het bestaan van de Westfriese Uitdaging is Heddes Bouw & Ontwikkeling betrokken bij het initiatief. Zij voelen zich dan ook ‘founding friend’ van de stichting. Vanaf de start voelde deze match goed, omdat de wortels van Heddes in West-Friesland liggen. En ondanks dat het werkgebied inmiddels veelal in de randstad ligt, komen de meeste collega’s van Heddes uit deze regio.

Niels Doodeman, Algemeen Directeur bij Heddes Bouw & Ontwikkeling voelt vooral saamhorigheid, terugkijkend naar die tijd: “Destijds was het Ronald Bleeker van de Rabobank die zeer begaan was met Heddes en ons voorstelde om aan te sluiten als partner bij dit initiatief, naast Rabobank en Werksaam. Gedrieën zijn we gestart als motorblok waarbij we samen veel nieuwe partijen verwelkomden. Later, toen de groep veel groter was, zijn we van founding partner een deelnemer geworden. Het verschil in tijd is duidelijk zichtbaar in de zaken die we samendeden.

In 2014 was het crisis en kwamen mensen moeilijk aan een baan. In die tijd hebben we onze HR-afdeling ingezet om sollicitatietrainingen te geven. Nu focust onze bijdrage zich echt op de hulpvraag die uit de beursvloer voortvloeit.”

De betrokkenheid in de eerste jaren was dan ook vooral een steun in de rug naar de organisatie zelf. Daarna is er ieder jaar een bijdrage geleverd vanuit de beursvloer naar de maatschappelijke organisaties, waar Heddes connecties is aangegaan vanuit een klik. Sander Mul is senior planontwikkelaar en ambassadeur van Heddes binnen die beursvloer: “Er liggen veel vraagstukken vanuit maatschappelijke organisaties die bij ons passen. Bij die vragen doen wij elk jaar een aantal invullingen. De mooiste matches zijn die waarbij de vraag vanuit het gevoel van de organisatie groot is, maar voor ons een kleine moeite is op het gebied van arbeid zoals bijvoorbeeld een klusje voor een timmerman, danwel het aanleveren en helpen met tweedehands spullen. Die spullen kunnen komen van een restpartij van onze bouwprojecten, of worden vanuit een partner geleverd. Zo gebeurt het vaak dat BMN Hoorn spullen levert en wij de arbeid doen. Het is mooi om te zien dat een partij waar wij veel mee samenwerken hand in hand mee gaat in de hulpvragen die er zijn.”

Onderdeel uitmaken van de Westfriese Uitdaging heeft een positieve impact op de Heddes collega’s. Het geeft inzicht in wat er speelt op microniveau in de maatschappij. De deelname valt en staat ook bij de inzet van deze eigen mensen. Bijvoorbeeld Casper Manshanden, een bouwer pur sang maar iemand die ook altijd zijn ogen open heeft voor alles om hem heen. Tijdens zijn werk is hij alert op materialen die hij in kan zetten bij de diverse hulpvragen. Omdat hij het gewoon leuk vindt, maar hij is vooral vanuit zijn hart gemotiveerd.

Voor Stichting Babyspullen Hoorn heeft Heddes recent uitzoektafels gemaakt. Gebruikte tafels uit de keet zijn opgeknapt en aangepast op hoogte én met wieltjes. Sander vervolgt: “Deze hulpvraag was voor ons een kleine moeite maar werd enorm enthousiast ontvangen. Als je onze bijdrage spiegelt aan wat de mensen van deze stichting doen, dan maakt het je bewust van hoe het ook kan. Deze organisatie draait voor 100% op vrijwilligers. Naast onze commerciële bedrijvigheid om je boterham te verdienen, is het goed om te zien wat er naast ons in de maatschappij gebeurt. De vaak onzichtbare dingen zijn onmisbaar en daaraan bij kunnen dragen geeft ons energie.”

Bij Stichting Dierenweide De Zoete Inval in Hoorn heeft Heddes geholpen om de stal te verbeteren. Deze stichting vangt kinderen op die begeleiding nodig hebben. Tijdens het werk wat volgt groeit de betrokkenheid, maar daarmee ook de dankbaarheid. “Voor een langere periode hebben wij hier werkzaamheden verricht om de schuur te verbeteren. Dat begint met het oplossen van één probleem zoals bijvoorbeeld isolatie en daarna zijn er spullen bij elkaar verzameld waar behoefte aan was, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een kacheltje.”

Raadt Heddes andere bedrijven aan zich aan de sluiten bij dit initiatief? “Daarop kunnen wij volmondig JA antwoorden,” antwoord Sander. “Wij zeggen niet voor niets: Samen zijn we Heddes! Wat voor ons voelt als een klein gebaar of iets van ogenschijnlijk weinig waarde, kan een grote impact geven. Een oud blik verf waar een schilder niets meer mee doet kan een voorziening opfrissen. Het kost ons slechts wat tijd, maar daarvoor krijgen we een warme glimlach terug én een hoop energie. En die beloning is niet in geld uit te drukken.”

 

Nieuws en Evenementen

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Jubileumborrel: 10 jaar Westfriese Uitdaging

26-05-2024

Onze vriend Broekhuis maakt match met de Zonnebloem

20-05-2024

Matchlid Ronald Koenen vertelt over 10 jaar Westfriese Uitdaging

20-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging