Tweewekelijkse blog van Sandra Smit-Korse over haar avonturen als Manager van de Westfriese Uitdaging

Net als ik denk dat we met de Westfriese Uitdaging in wat rustiger vaarwater belanden, word ik gemaild door Nicolet Lagerweij van Art Senta Notarissen. Nicolet heeft onze stichting notarieel opgericht en mailt me met het aanbod dat ze veel meubels over hebben voor de Spullenbank, maar dat er wel snel geschakeld moet worden. Heel snel, eigenlijk nog dezelfde dag!

Die ochtend had ik bedacht rustig per trein naar Utrecht af te reizen voor de landelijke managersbijeenkomst van de Uitdaging. Onderweg mail en what’s app ik met Nicolet en bedrijfsleider John Knook van Noppes. Niets rustig voorbereiden!

Noppes Kringloop

Als ik op mijn OV-fiets door Utrecht rij, bel ik John. Tijdens mijn kennismaking met John had ik gevraagd of zij ons zo nu en dan kunnen helpen met het vervoeren van spullen. “Natuurlijk,” had John enthousiast gereageerd. Ik leg hem de situatie voor en hij geeft direct aan dat hij zijn best gaat doen om me te helpen. Bijna op mijn bestemming aangekomen, gaat mijn telefoon. Het is John met de vraag of hij goed begrepen heeft dat de spullen op een verdieping staan. “Ja, volgens mij wel, maar ik ga even voor je checken.” Jeetje, denk ik. John heeft laten weten dat zijn mensen – mede door hun beperking- spullen niet van een trap kunnen tillen. Dat begrijp ik. Maar het zou ook zonde zijn om deze prachtige kantoormeubelen niet voor de Westfriese Uitdaging in te kunnen zetten. Mijn hersenen draaien op volle toeren. Hoe kan ik dit oplossen? Wie kan ik vragen om ons hierbij te helpen? Snel bel ik Nicolet met de vraag over de locatie van de spullen. Ze kan mij geruststellen. De spullen staan wel op de eerste verdieping, maar er is een lift aanwezig, waar de spullen in kunnen. Mooi, denk ik en ik bel John om dit door te geven.

Ai, dat is wel een heel groot last-minute verzoek van mij aan Noppes geworden.

John gaat aan de slag en laat mij even later weten dat zij het vanmiddag nog kunnen regelen. Geweldig! Met een gerust hart stap ik het indrukwekkende pand van het Oranjefonds binnen. Het is altijd een plezier om de andere Uitdagers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Zo ook deze dag. Tijdens de lunch bel ik nog even kort met John. Zijn mensen zijn inmiddels onderweg, mooi.  Als ik later op de dag contact met John heb, blijkt dat alle spullen nog uit elkaar gehaald moesten worden om in de lift te passen… Het was bovendien zo veel dat ze vrijdag nog een keer heen gaan! Ai, dat is wel een heel groot last-minute verzoek van mij aan Noppes geworden.

Wat ben ik blij met John en de medewerkers van Noppes!

De vrijdagochtend word ik wederom gebeld door John. Ze zijn bijna klaar, maar het was wel beduidend meer werk dan gedacht. Bovendien rekenen ze normaal gesproken een bedrag voor het uit elkaar halen van meubelen en ook dat hebben ze nu voor niets gedaan. Wat ben ik blij met John en de medewerkers van Noppes! Niet alleen omdat hij zo snel geschakeld heeft, maar vooral ook omdat hij ondanks het vele werk, de klus wel geklaard heeft. Zonder te klagen of te zeuren. Daar word ik echt een blij mens van!

En dan ben ik blij dat ik op zulke toppers van ondersteuners mag rekenen.

En door deze actie van Art Senta notarissen en Noppes  kunnen we ook weer veel stichtingen en verenigingen blij maken met mooie spullen. Net als met de prachtige spullen die we inmiddels van Intermaris, Aannemingsbedrijf Wit en Outhentiek Coaching hebben gekregen.

Tja, dat rustigere vaarwater was die dagen weer even ver te zoeken. Maar al doende leert men en ook dat we dit soort spoedopdrachten op een andere manier moeten aanvliegen. Het liefst weten we natuurlijk gewoon eerder dat we spullen mogen ophalen, maarja zo werkt het gewoon niet altijd. En dan ben ik blij dat ik op zulke toppers van ondersteuners mag rekenen. Noppes, bedankt!

Nieuws en Evenementen

Interview Sandra Korse

17-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Jubileumborrel: 10 jaar Westfriese Uitdaging

26-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging