Afgelopen maart deed de Westfriese Uitdaging een oproep voor een nieuw project XL. Uit 17 aanmeldingen koos de matchgroep voor het project Hoorns Goud. Een mooi project waarbij acht nieuwkomers/vluchtelingen worden geholpen om van een uitkering naar betaald werk te gaan.
Dit doen zij door oesterzwammen en shiitake te kweken op koffiedik (trash to treasure). Hierdoor kan de Westfriese horeca een duurzame switch van vlees naar vegetarische proteïne maken. Als het in Hoorn eenmaal loopt, wil men het verder over Westfriesland uitrollen.

De eerste matches zijn gemaakt!

Door WerkSaam Westfriesland zijn inmiddels twee bouwketen beschikbaar gesteld waarin de kwekerijen opgebouwd kunnen worden. De bouwketen mogen bij Lifebuilderschurch gestald worden. In de bouwketen worden de oesterzwammen en shiitake op koffiedik gekweekt. Het koffiedik wordt per bakfiets opgehaald bij restaurants in Hoorn en omgeving.

 

Een bijdrage leveren?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het project XL: Hoorns Goud? Er wordt nog gezocht naar een elektrische bakfiets, betegelingspanelen, een airco en diverse stellingen en werktafels. Ook wordt er gezocht naar een lokale kunstenaar voor de reclamebeschildering en een grafisch designer. Meer informatie is te vinden via www.westfrieseuitdaging.nl/vraag-en-aanbod.

Nieuws en Evenementen

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Jubileumborrel: 10 jaar Westfriese Uitdaging

26-05-2024

Onze vriend Broekhuis maakt match met de Zonnebloem

20-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging