Afgelopen maart deed de Westfriese Uitdaging een oproep voor een nieuw project XL. Uit 17 aanmeldingen koos de matchgroep voor het project Hoorns Goud. Een mooi project waarbij acht nieuwkomers/vluchtelingen worden geholpen om van een uitkering naar betaald werk te gaan.
Dit doen zij door oesterzwammen en shiitake te kweken op koffiedik (trash to treasure). Hierdoor kan de Westfriese horeca een duurzame switch van vlees naar vegetarische proteïne maken. Als het in Hoorn eenmaal loopt, wil men het verder over Westfriesland uitrollen.

De eerste matches zijn gemaakt!

Door WerkSaam Westfriesland zijn inmiddels twee bouwketen beschikbaar gesteld waarin de kwekerijen opgebouwd kunnen worden. De bouwketen mogen bij Lifebuilderschurch gestald worden. In de bouwketen worden de oesterzwammen en shiitake op koffiedik gekweekt. Het koffiedik wordt per bakfiets opgehaald bij restaurants in Hoorn en omgeving.

 

Een bijdrage leveren?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het project XL: Hoorns Goud? Er wordt nog gezocht naar een elektrische bakfiets, betegelingspanelen, een airco en diverse stellingen en werktafels. Ook wordt er gezocht naar een lokale kunstenaar voor de reclamebeschildering en een grafisch designer. Meer informatie is te vinden via www.westfrieseuitdaging.nl/vraag-en-aanbod.

Nieuws en Evenementen

Afscheid van ons bestuurslid Piet Mol

28-11-2023

UITDAGING XL: bouw mee aan een gaaf entree voor het Oorlogsmuseum

24-11-2023

Hotel Hoorn Van der Valk zet zich opnieuw in voor onze lokale gemeenschap

07-11-2023

Westfriese Beursvloer: Bedankt alle deelnemers!

31-10-2023

Heddes Bouw helpt Stichting AyúdaMe

31-10-2023

14e Westfriese Beursvloer leverde 213 matches op!

20-10-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging