Afgelopen maart deed de Westfriese Uitdaging een oproep voor een nieuw project XL. Uit 17 aanmeldingen koos de matchgroep voor het project Hoorns Goud. Een mooi project waarbij acht nieuwkomers/vluchtelingen worden geholpen om van een uitkering naar betaald werk te gaan.
Dit doen zij door oesterzwammen en shiitake te kweken op koffiedik (trash to treasure). Hierdoor kan de Westfriese horeca een duurzame switch van vlees naar vegetarische proteïne maken. Als het in Hoorn eenmaal loopt, wil men het verder over Westfriesland uitrollen.

De eerste matches zijn gemaakt!

Door WerkSaam Westfriesland zijn inmiddels twee bouwketen beschikbaar gesteld waarin de kwekerijen opgebouwd kunnen worden. De bouwketen mogen bij Lifebuilderschurch gestald worden. In de bouwketen worden de oesterzwammen en shiitake op koffiedik gekweekt. Het koffiedik wordt per bakfiets opgehaald bij restaurants in Hoorn en omgeving.

 

Een bijdrage leveren?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het project XL: Hoorns Goud? Er wordt nog gezocht naar een elektrische bakfiets, betegelingspanelen, een airco en diverse stellingen en werktafels. Ook wordt er gezocht naar een lokale kunstenaar voor de reclamebeschildering en een grafisch designer. Meer informatie is te vinden via www.westfrieseuitdaging.nl/vraag-en-aanbod.

Nieuws en Evenementen

Caroline van der Woude neemt afscheid!

05-06-2023

Inspiratie op Locatie bij Clean2Anywhere

26-05-2023

Nieuw WFU Magazine

21-05-2023

Mooie match van Schermer!

11-04-2023

Project XL: realiseer de droom van jouw vereniging!

31-01-2023

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot!

26-01-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging