ANDIJK – Dit jaar komt de Westfriese Uitdaging op grootse wijze in actie voor Stichting Wings of Change in Andijk. Het wordt een van de omvangrijkste projecten van de Westfriese bemiddelaar tussen bedrijven en samenleving.

Grote winnaar
Eerder dit jaar deed de Westfriese Uitdaging een oproep aan alle verenigingen en stichtingen in Westfriesland. Hun grootste uitdaging voor dit jaar mochten zij kandidaat stellen in de verkiezing voor het Project XL 2017. De matchgroep van de Westfriese Uitdaging verkoos uit alle inzendingen het project van Wings of Change tot winnaar. Renate van der Laan, manager Westfriese Uitdaging: ‘Er is gekozen voor Wings of Change, omdat deze organisatie zich op een bijzondere manier inzet voor kwetsbare mensen in onze hele Westfriese regio. Bovendien gaat het om een omvangrijk project met veel verschillende aspecten. Daarin kunnen wij als bemiddelende instantie tussen bedrijven en samenleving, onze doelstellingen in volle omvang nastreven en waarmaken.’

Mensen en roofvogels
Wings of Change is een professionele, regionale organisatie die brede ondersteuning biedt aan kwetsbare doelgroepen die door bezuinigingen en ingewikkelde regelgeving steeds vaker tussen wal en schip vallen. Wings of Change biedt hen onder meer dagbesteding, re-integratie, (job)coaching, revalidatie en individuele begeleiding, zodat zij op een enthousiaste manier weer een plek in de samenleving kunnen vinden. Wings of Change hanteert een behandelmethode waarbij roofvogels worden ingeschakeld. Deze methode is uniek in Nederland. De cliënten verzorgen en trainen de roofvogels. Dit zorgt voor een bijzondere verbinding en een win-win situatie, want beiden hebben behoefte aan structuur.

Wings of Change is gevestigd op een prachtig landgoed aan de Schoolweg in Andijk. In de grote ‘sociale huiskamer’ komt een laagdrempelige inloop met een gezellig samenzijn en themamiddagen voor mensen uit kwetsbare doelgroepen zonder zorgindicatie zoals eenzame mensen, iemand met een hulpvraag of om mantelzorgers te ontlasten. De inrichting van de huiskamer is behoorlijk verouderd en heeft niet het comfort, de faciliteiten en de uitstraling die vooral de cliënten, maar ook de bezoekers en vrijwilligers verdienen.
Met het Project XL zet de Westfriese Uitdaging zich in om een compleet nieuwe inrichting van de (sociale) huiskamer te realiseren en de gebouwen, grote tuin en terrassen rolstoeltoegankelijk te maken. Half september starten de werkzaamheden en in het voorjaar van 2018 moet alles klaar zijn.

Betrokken ondernemers gezocht!
Bent u een lokale ondernemer met hart voor de regio? Zet u dan in voor Project XL 2017!
U kunt op verschillende manieren een steentje bijdragen. Voor de inrichting van huiskamer, gebouwen, tuin en terrassen zijn heel veel spullen welkom. Daarnaast zoeken we aannemers, handige klusjesmannen, installatietechnici en hoveniers die vrijwillig de handen uit de mouwen willen steken. De complete lijst van benodigdheden en een aanmeldformulier vindt u hier.

Nieuws en Evenementen

Caroline van der Woude neemt afscheid!

05-06-2023

Inspiratie op Locatie bij Clean2Anywhere

26-05-2023

Nieuw WFU Magazine

21-05-2023

Mooie match van Schermer!

11-04-2023

Project XL: realiseer de droom van jouw vereniging!

31-01-2023

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot!

26-01-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging