Op vrijdag 27 november kaapt de Westfriese Beursvloer het SG Newton!

In de voetsporen van de viering van 400 jaar Kaap Hoorn gaan instellingen, verenigingen en het bedrijfsleven samen op reis naar de toekomst! De ontdekkingsreis van 400 jaar geleden inspireert hierbij. Verschillende werelden treffen elkaar, er wordt handel gedreven, nieuwe markten gevonden. Vraag en aanbod komen samen.

Tijdens de beursvloer maken bedrijven en organisaties matches. Bijvoorbeeld: een vereniging heeft geld nodig voor een nieuw podium. Maar misschien loopt er wel een bouwer in de zaal die de materialen en werkuren heeft. Match gemaakt! Denk er vervolgens ook aan wat je terug kunt doen. Misschien is je volgende voorstelling wel opgedragen aan dit bedrijf. En zo drijven we ruilhandel, met gesloten beurs. Twee werelden komen samen om elkaar te verrijken. Maar let op… Er zijn altijd meer kapers op de kust!

Betrokken ondernemers organiseren mee
Het evenement wordt georganiseerd door Vrijwilligerspunt. Zij heeft daarbij hulp van betrokken ondernemers Alpha Tours Hem, Intermaris, Rabobank, SG Newton, De Westfriese Uitdaging en gemeente Hoorn. Een enthousiaste groep mensen die zich inzet om dit grootste regionale evenement wederom een succes te maken. Naast ondernemers zetten ook derdejaars VMBO leerlingen van het SG Newton en derdejaars MBO leerlingen van het Clusius College zich in om dit evenement mogelijk te maken.

Maatschappelijke waarde
Al voor het zesde jaar een begrip. In zes jaar tijd werden bijna 650 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van meer dan een half miljoen euro. Het matchen gebeurt niet in geld, maar in diensten, leveren van kennis, materialen of (klus)handjes. Organisaties kunnen met deze bijdragen hun activiteiten of doelstellingen uitvoeren of uitbouwen.

Meedoen?
Zowel bedrijven als organisaties worden uitgenodigd voor de Westfriese beursvloer. Heeft u als organisatie een vraag, of kan uw bedrijf iets aanbieden? Neem dan contact op met Helen Sijm of Brigitta Posch via beursvloer@vrijwilligerspunt.com of 0229-216499 (ma-wo).

Op de website van Vrijwilligerspunt kunt u meer lezen over de Westfriese beursvloer en alle ins- en outs bekijken in de korte filmpjes.

 

 

Nieuws en Evenementen

Interview Sandra Korse

17-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Jubileumborrel: 10 jaar Westfriese Uitdaging

26-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging