Zo’n 25 tot dertig Westfriese ondernemers kwamen 27 september in de namiddag naar Andijk om een kijkje te nemen bij Wings of Change. Ze keken hun ogen uit en rolden van de ene verbazing in de ander. De Andijker stichting voor hulp en ondersteuning aan kwetsbare mensen in de meest brede zin van dat woord is druk bezig met de opbouw en inrichting van de Sociale Huiskamer, die als het ware het hart van de centrum en alle activiteiten moet worden. Voor deze grootse plannen, de opbouw, verbouw en inrichting van de sociale huiskamer heeft de Westfriese Uitdaging een gigantische klus opgezet: project XL .

Met Project XL bemiddelt de Westfriese Uitdaging tussen Wings of Change en ondernemers die op allerlei manieren materieel willen sponsoren bij alle werkzaamheden en de inrichting van de sociale huiskamer, de entree en de wandelpaden.

Na rondleidingen door het complex, de gebouwen, roofvogelopvang en de tuinen werden de plannen voor de werkzaamheden toegelicht. Bij de hapjes en de drankjes werd nog geruime tijd nagepraat en voor de bezoekers was het toen allang duidelijk: Project XL verdient alle ondersteuning en medewerking.

De Sociale Huiskamer krijgt letterlijk en figuurlijk een lage drempel. Het wordt een ruimte voor gezellig samenzijn en themamiddagen. Ook voor mensen uit kwetsbare doelgroepen zonder indicatie. Zoals eenzame mensen, iemand met een hulpvraag of om mantelzorgers een paar uur te ontlasten. In de sociale huiskamer ontmoeten zij elkaar, praten met elkaar, komen even uit hun eenzaamheid of komen ze even los van hun zorgen.

De Westfriese Uitdaging zal de komende tijd het project verder uitzetten. Een scala aan materieel is nodig om de Sociale Huiskamer in te richten. Er kan op diverse manieren geholpen en gesponsord worden. De Westfriese Uitdaging heeft dat samengevat in de brochure Project XL: De Sociale Huiskamer

Brochure Project XL

Nieuws en Evenementen

Interview Sandra Korse

17-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Jubileumborrel: 10 jaar Westfriese Uitdaging

26-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging