Zo’n 25 tot dertig Westfriese ondernemers kwamen 27 september in de namiddag naar Andijk om een kijkje te nemen bij Wings of Change. Ze keken hun ogen uit en rolden van de ene verbazing in de ander. De Andijker stichting voor hulp en ondersteuning aan kwetsbare mensen in de meest brede zin van dat woord is druk bezig met de opbouw en inrichting van de Sociale Huiskamer, die als het ware het hart van de centrum en alle activiteiten moet worden. Voor deze grootse plannen, de opbouw, verbouw en inrichting van de sociale huiskamer heeft de Westfriese Uitdaging een gigantische klus opgezet: project XL .

Met Project XL bemiddelt de Westfriese Uitdaging tussen Wings of Change en ondernemers die op allerlei manieren materieel willen sponsoren bij alle werkzaamheden en de inrichting van de sociale huiskamer, de entree en de wandelpaden.

Na rondleidingen door het complex, de gebouwen, roofvogelopvang en de tuinen werden de plannen voor de werkzaamheden toegelicht. Bij de hapjes en de drankjes werd nog geruime tijd nagepraat en voor de bezoekers was het toen allang duidelijk: Project XL verdient alle ondersteuning en medewerking.

De Sociale Huiskamer krijgt letterlijk en figuurlijk een lage drempel. Het wordt een ruimte voor gezellig samenzijn en themamiddagen. Ook voor mensen uit kwetsbare doelgroepen zonder indicatie. Zoals eenzame mensen, iemand met een hulpvraag of om mantelzorgers een paar uur te ontlasten. In de sociale huiskamer ontmoeten zij elkaar, praten met elkaar, komen even uit hun eenzaamheid of komen ze even los van hun zorgen.

De Westfriese Uitdaging zal de komende tijd het project verder uitzetten. Een scala aan materieel is nodig om de Sociale Huiskamer in te richten. Er kan op diverse manieren geholpen en gesponsord worden. De Westfriese Uitdaging heeft dat samengevat in de brochure Project XL: De Sociale Huiskamer

Brochure Project XL

Nieuws en Evenementen

Beursvloer match: Annemieke Hageman geeft workshop

04-02-2024

Match: Omring en basisschool De Ceder

12-01-2024

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot

09-01-2024

Vrijwilliger marketing & communicatie gezocht

21-12-2023

Afscheid van ons bestuurslid Piet Mol

28-11-2023

UITDAGING XL: bouw mee aan een gaaf entree voor het Oorlogsmuseum

24-11-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging