Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag 26 juni jl. het Oranje Fonds Groeicertificaat uitgereikt aan De Uitdaging. De uitreiking van dit certificaat markeert het succesvol doorlopen van de eerste fase van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Het programma heeft als doel om succesvolle sociale initiatieven de mogelijkheid te bieden door te groeien en uit te rollen naar meerdere gemeenten. Dankzij de grote inspanningen binnen het groeiprogramma mag De Uitdaging zich zelfs de snelste groeier van het groeiprogramma noemen! De Uitdaging is inmiddels in 30 plaatsen actief.

Zeer succesvol
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds laat weten: “Binnen het Oranje Fonds Groeiprogramma kennen we sociale ondernemers die hun initiatief met hart en ziel uitbreiden over Nederland. De Nederlandse Uitdaging is daarin zeer succesvol. Zij groeien hard en weten zo steeds meer mensen, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar te koppelen.”

Meer dan een ambitie
Gerda Geurtsen, oprichter van de Uitdaging en Sandra Smit-Korse, projectleider van de Westfriese Uitdaging mochten bij de uitreiking aanwezig zijn. Gerda is erg tevreden en vertelt: “Een groeiplan mogen en kunnen maken voor de Uitdaging is een droom die werkelijkheid werd. Na 18 maanden laat de realiteit zien dat 30 nieuwe Uitdagingen meer is dan een ambitie, want het is gewoon echt gelukt!”

De Westfriese Uitdaging
Sandra Smit-Korse is zeer vereerd met de Koninklijke belangstelling en vertelt erg trots te zijn dat er ook in Westfriesland een Uitdaging is gestart. “Het is geweldig om te zien hoeveel enthousiasme er binnen het Westfriese bedrijfsleven is om in gezamenlijkheid iets te betekenen voor de lokale samenleving. Het is een plezier om daaraan mee te werken.”

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met Gerda Geurtsen (rechts)

Nieuws en Evenementen

Matchteamlid Arie Schouten vertelt….

22-07-2024

De koppen bij elkaar, match van het Dijklander Ziekenhuis

17-07-2024

De Westfriese Uitdaging organiseert speeddatebijeenkomst in Opmeer

16-07-2024

Gemeente Medemblik helpt Dorpskerk op weg met wandelroute

16-07-2024

PR-teamlid Alex Gitzels vertelt…..

15-07-2024

Een hemelse match door Schermer

09-07-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging