Op donderdagmiddag 16 mei vierden we het 10-jarig jubileum van de Westfriese Uitdaging met een feestelijke borrel. Het was een gezellig bijeenkomst waar iedereen die ooit betrokken is geweest, hartelijk werd onthaald.

De middag begon met een ontvangst door onze voorzitter Joset Fit. Ze verwelkomde een bijzondere gast, oprichter van de Nederlandse Uitdaging Gerda Geurtsen, die speciaal naar Westfriesland was gekomen. Ze vertelde over de resultaten van de afgelopen 10 jaar en de wensen voor de komende 10 jaar, voordat zij het woord aan manager Wendy Spil gaf.

Wendy ging het gesprek aan met de gastheer, Barend Schermer van Schermer Installatietechniek. Zijn verhaal liet zien hoe belangrijk innovatie en milieubewustzijn zijn in de moderne bedrijfsvoering. Vervolgens riep Wendy matchgroeplid van het eerste uur, Arie Schouten naar voren. Hij gaat de matchgroep helaas verlaten en kreeg een prachtig beeldje overhandigd. Daarna kreeg pr-teamlid Annemieke Hageman (ook betrokken vanaf het begin) het eerste exemplaar van het jubileummagazine overhandigd vanwege haar inzet voor het pr-team.

Het hoogtepunt van de middag was zonder twijfel de lezing van Florian Dirkse, co-founder van The Ocean Cleanup en The Green Miles. Hij deelde zijn persoonlijke reis en passie voor zeilen, en zijn ambitieuze droom om de oceanen plasticvrij te maken. Zijn inspirerende woorden motiveerden ons allemaal om onze dromen na te jagen en bij te dragen aan een betere wereld.

Na de presentaties was er volop gelegenheid om bij te praten en herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een geslaagde viering van een decennium vol samenwerking, groei en positieve verandering. We kijken uit naar de komende jaren en de vele nieuwe uitdagingen die we samen zullen aangaan.

Nieuws en Evenementen

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024

Matchteamlid Herman Meijer vertelt……

04-06-2024

Beerepoot automatisering is nieuwe vriend van de Uitdaging!

03-06-2024

Onze vriend Broekhuis maakt match met de Zonnebloem

20-05-2024

Matchlid Ronald Koenen vertelt over 10 jaar Westfriese Uitdaging

20-05-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging