Ironman Nederland en de Westfriese Uitdaging gaan voor duurzaam

Op zondag 25 juni jl. trilde Westfriesland op haar grondveste. Onder zonnige omstandigheden vond de vierde editie van Ironman Westfriesland plaats. Een triathlon waarbij deelnemers vanuit de hele wereld hun sportieve ambities konden waarmaken.

Passende bestemming
Ironman Nederland en organiserend partner stichting Westfriesland Events hechten veel waarde aan duurzaamheid en lokale betrokkenheid. Na een race blijven er vaak veel spullen ongebruikt over. Denk bijvoorbeeld aan finishershirts, bidons en gels. Ronald Koenen, namens de Westfriese Uitdaging is samen met Ironman Nederland en Westfriesland Events gaan kijken naar een passende bestemming voor deze artikelen. ”Onze artikelen worden zoveel mogelijk op basis van gerecycled materiaal gemaakt, aldus Eddy Bakker van Westfriesland Events. “Het zou mooi zijn als we het maatschappelijk goed kunnen bestemmen in plaats van te vernietigen.”

Lokale impact
Het aanbod van Ironman Nederland is met tussenkomst van de Westfriese Uitdaging onder andere terecht gekomen bij WerkSaam Westfriesland. Directeur Marjolijn Dölle is heel blij dat ze shirtjes en bidonnen kan gebruiken bij de sportdag dat in het najaar wordt georganiseerd. “Op deze manier worden onze medewerkers en cliënten met een voorsprong op de arbeidsmarkt in het zonnetje gezet. Ze zullen er prachtig uitzien, allemaal in een professioneel Ironmanshirt!”
Ook werden er door de Westfriese Uitdaging lijntjes gelegd met de lokale (sportieve) activiteiten die bijvoorbeeld Stichting Netwerk organiseert. Namens het kinder- en jongerenwerk van Stichting Netwerk nam Jelle zo’n 200 Ironman shirts in ontvangst. De shirts zullen de komende zomer gebruikt worden voor de creatieve en sport- en spel activiteiten. Stichting Netwerk organiseert deze activiteiten onder andere met Hoorn Beweegt. Voor Ironman Nederland werkt deze aanpak goed. “Hiermee maken we lokale impact en geven we de artikelen een duurzame bestemming, een win-win,” aldus Rick van Duin van Ironman Nederland.

Westfriese Uitdaging denkt met u mee
Als bedrijf heeft u ook de kans om uw maatschappelijke betrokkenheid op een praktische en voor u passende manier vorm te geven. Bij de Westfriese Uitdaging komen heel concrete vragen binnen waarvoor we kennis, tijd, materialen en expertise vragen. Als bedrijf kunt u zich aanmelden, zodat wij weten dat we u mogen uitdagen als we een vraagstuk hebben dat bij u past. Laat het ons weten via www.westfrieseuitdaging.nl/bedrijven als bedrijf dat wij mogen uitdagen.

Nieuws en Evenementen

Onze vriend Broekhuis maakt match met de Zonnebloem

20-05-2024

Matchlid Ronald Koenen vertelt over 10 jaar Westfriese Uitdaging

20-05-2024

Onze vriend De Omring maakte een mooie match

16-05-2024

Match van onze vriend Berend Botje

06-05-2024

Match van onze Vriend Appel Beton

03-05-2024

Matchteam lid Jolijn Tigchelaar vertelt……..

30-04-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging