Interview Sandra Korse

Een terugblik met de eerste manager van de Westfriese Uitdaging

Tien jaar geleden op een maandagochtend solliciteerde Sandra Korse op de vacature ‘Manager van de nog op te richten Westfriese Uitdaging’. “Ik weet het nog heel goed”, vertelt Sandra, “die zaterdag was mijn vader overleden en ik twijfelde of ik het gesprek wel door wilde laten gaan. Toen mijn familie zei dat mijn vader het gewild had, ben ik toch gegaan. En diezelfde week hoorde ik dat ik het geworden was! Dat was een hele gekke week.”

De kick-off van de Westfriese Uitdaging was 17 april 2014. Er waren allemaal genodigden en Sandra had een speech voorbereid. “We waren welkom op een hele mooie locatie op Hoorn80. Dat was een van de eerste dingen die ik geregeld had en dat was zo leuk. Ik vond het sowieso heel leuk om dingen voor niks voor elkaar te krijgen. Met enthousiasme en een goed verhaal was er zoveel mogelijk!”

Wat is jouw mooiste herinnering?

“Ik moet meteen denken aan de eerste Uitdaging XL, met de Reddingsbrigade in Grootebroek. Dat was echt een goede, toen hebben we zoveel geregeld. We waren toen ook erg bezig met publiciteit genereren. Het Noordhollands Dagblad gaf veel aandacht aan dit project en dat zette ons goed op de kaart. We begonnen met zo weinig. Het Uitdaging-concept was er vanuit Gerda Geurtsen, maar dat was vooral op één stad gericht. Wij waren de eerste die met zeven gemeenten te maken hadden.

Ik vond het heel tof om te kijken wie we konden betrekken. Ik heb zoveel bedrijven leren kennen en via-via werden er allemaal lijntjes gelegd. Ik heb zoveel mooie gesprekken gehad. En die leidde niet allemaal tot iets, maar uiteindelijk kwamen dingen samen. Het was erg pionieren in het begin, uitzoeken welke stichtingen er zijn, zorgen dat bedrijven ons kennen.

En weet je nog de sportdag met Leekerweide, de Prokkeldag? Dat was écht een leuke dag!”

Wat wens je de Westfriese Uitdaging voor de toekomst?

“Het is zo’n mooi initiatief dat een verbinding legt tussen het bedrijfsleven en het sociale gebied. Er zit veel waarde in. Het feit dat je hierdoor betrokken bent bij projecten is zo belangrijk.” Sandra bevindt zich momenteel in Afrika, waar ze de laatste twee jaar doorheen heeft gereisd. “Ik heb hier de afgelopen tijd gezien wat het doet als het community gevoel weg is. Ook in het westen worden we steeds individualistischer. Terwijl het zo belangrijk is om om je heen te kijken. Mensen hebben zoveel talenten en kwaliteiten, hoe mooi is het om het leven van een ander een beetje mooier te maken?

Ik vind het fantastisch om te horen dat een heel aantal mensen vanaf het begin af aan, nu nog steeds betrokken is bij de Westfriese Uitdaging. Zij zijn intrinsiek betrokken en het betekent dat de Uitdaging echt een leuke club is. En het is ook gewoon tof om op een leuke manier dingen te regelen!

Het is mooi als stichtingen beseffen dat je in ruil voor een appeltaart iets kunt regelen. Het hoeft niet veel te kosten, zet je creativiteit in. Je hand ophouden is zo makkelijk. Organiseer een bingoavond en laat iedereen voor 5 euro een kaart kopen en je hebt weer geld voor je club. Daar kan de Westfriese Uitdaging net dat zetje in geven!

Ik hoop voor de volgende 10 jaar dat bedrijven gewoon standaard aan de Uitdaging denken. Als ze spullen over hebben of als ze hun medewerkers twee uur in de week iets goeds willen laten doen. Dat zou echt mooi zijn.”

Nieuws en Evenementen

Een hemelse match door Schermer

09-07-2024

Vriend van de WFU Vitasys verteld….

08-07-2024

Matchteamlid Brigitta Posch vertelt…..

01-07-2024

Vriend van de WFU, Rabobank vertelt….

24-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024

Vriend van de WFU Heddes vertelt…..

09-06-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging