Interview Gerda Geurtsen

Een terugblik met de grondlegster van de Nederlandse Uitdaging

 Weet je nog dat de Westfriese Uitdaging werd opgericht?

“Jazeker! Ik zie zo Sandra nog voor me tijdens het officiële moment. Vóór de oprichting kwam ik in contact met Joset Fit, Alice Horninck en Vrijwilligerspunt. Iedereen was enthousiast over het oprichten van een Westfriese Uitdaging. Ook was er meteen goed contact met de Rabobank. Het liep heel soepel allemaal.”

Wat vind je er van dat de Westfriese Uitdaging 10 jaar bestaat?

“Ik ben apetrots! Niet alle Uitdagingen hebben het gered. We hebben in ieder geval wel op heel veel plekken in Nederland stenen in het water kunnen gooien. Bij de Uitdagingen waarbij het wel lukt zijn zoveel matches gemaakt, dat is ongelofelijk. Aan de ene kant verbaast het me, en aan de andere kant ook weer niet, wat ondernemers bereid zijn te doen en wat er tot stand kan komen.

De Uitdagingen die langer bestaan zijn sterke clubs. Het zijn er ruim 30 in Nederland. De Arnhemse Uitdaging bestaat dit jaar zelfs 25 jaar, daarnaast zijn er veel clubs in de tijd van de Westfriese Uitdaging opgericht. De kracht van het format  is dat je lokaal kansen kan oppakken en landelijk  ervaringen en lessen met elkaar kunt delen. Dat is precies wat ik in het begin voor ogen had! De Uitdaging XL is een goed voorbeeld van een initiatief dat op veel plekken een succes is.”

Wat wens je de Westfriese Uitdaging voor de toekomst?

“Minstens nog 10 jaar erbij! In de samenleving blijven altijd vraagstukken waar je samen aan moet werken. Samen kom je verder. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is dat ondernemers zien wat voor noden er zijn en organisaties zien wat bedrijven kunnen doen. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken”.

 

Nieuws en Evenementen

Onze vriend Broekhuis maakt match met de Zonnebloem

20-05-2024

Matchlid Ronald Koenen vertelt over 10 jaar Westfriese Uitdaging

20-05-2024

Onze vriend De Omring maakte een mooie match

16-05-2024

Match van onze vriend Berend Botje

06-05-2024

Match van onze Vriend Appel Beton

03-05-2024

Matchteam lid Jolijn Tigchelaar vertelt……..

30-04-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging