Eindelijk is het zover. Het is zaterdag 6 september als het nieuwe clubgebouw voor Reddingsbrigade De Streek en Kanovereniging Poseidon in Grootebroek officieel geopend wordt door burgemeester Goldschmeding. Wat is het mooi geworden en wat zijn wij en de Reddingsbrigade dankbaar voor alle bedrijven die een bijdrage geleverd hebben aan deze Uitdaging XL!

Opening 8

De opening begint met een mooie speech van voorzitter Cas Boukens. Hij is terecht trots en blij dat alles gelukt is en ze nu eindelijk een thuis hebben voor beide verenigingen. Hierna doet burgemeester Goldschmeding het woord. Ze is oprecht blij dat twee mooie verenigingen elkaar gevonden hebben en dat er met hulp van alle vrijwilligers een prachtige accommodatie staat. Ze knipt het lint door zodat alle bezoekers het pand kunnen bekijken.

Overal gedoneerde spullen
Het clubgebouw bestaat uit twee verdiepingen. Boven bevindt zich onder andere het instructielokaal en de vergaderruimte. In het plafond hangen de armaturen die geschonken zijn door Koopman Interieur & Bouw en de plafondplaten van Vrijwilligerspunt. Jassen worden opgehangen aan de kapstokrekken die geschonken zijn door het Stedelijk Gymnasium Haarlem en Rabobank WFO. De muren zijn geverfd in prachtig oranje: de huiskleur van de Reddingsbrigade. De ruimte is gezellig aangekleed dankzij de planten van Rabobank WFO.

Opening 9

In de keuken staat een grote koffieautomaat van Beerepoot Automatisering, een waterkoker van Intermaris en serviesgoed vanMieke Koomen, Rabobank WFO en het Stedelijk Gymnasium. De toiletten zijn voorzien van tegels die geschonken zijn doorTegelhandel & Tegelwerken Riny van de Water.

Het lijkt wel Sinterklaas
Beneden is de opslagruimte voor materiaal en de twee boten. Het pand wordt beveiligd door camera’s van Vitasys en een brandblusser van VAKBHV. De tv en stofzuiger die Intermaris over had, zullen goed van pas komen, net als de opbergrekken en scheidingswand van Rabobank WFO. Cas vertelt in zijn speech dat hij regelmatig het gevoel had dat het Sinterklaasavond was als wij weer meldden dat er een match gemaakt was. Zo voelde het voor ons ook, en dat is echt fantastisch!

Dankbaar
Wij zijn van mening dat de Uitdaging XL meer dan geslaagd is! Dit project laat zien hoe betrokken de ondernemers in Westfriesland zijn en hoezeer zij bereid zijn om anderen te helpen. Onze dank gaat ook uit naar Sandra Smit-Korse, Karin Zeeman, Alex Gitzels, Kim de Graaf en Annemieke Hageman voor al hun inzet! Op naar de volgende uitdaging!

Nieuws en Evenementen

Caroline van der Woude neemt afscheid!

05-06-2023

Inspiratie op Locatie bij Clean2Anywhere

26-05-2023

Nieuw WFU Magazine

21-05-2023

Mooie match van Schermer!

11-04-2023

Project XL: realiseer de droom van jouw vereniging!

31-01-2023

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot!

26-01-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging