Afgelopen woensdag vond bij de Rabobank in Zwaagdijk de finale van Ondernemend West-Friesland 2015 plaats. Leerlingen van het Martinuscollege en Horizon College deelden deze avond hun ondernemingsplannen en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Gat in de markt
Een wc-bril laten zakken door middel van een voetpedaal, een webshop waar je in één keer je hele sportoutfit kunt samenstellen én kopen en een pen die teksten scant waardoor je zelf niet meer hoeft te typen. Dit soort ideeën werden door de leerlingen gepitcht aan de jury en andere belangstellenden. Naast een bedrijfsidee kreeg een groep scholieren ook de opdracht om een oplossing te vinden voor maatschappelijke vraagstukken.

Ondernemend Westfriesland

De prijzen
Alix Konijn reikte de Rabobokaal uit aan de meiden van Girls & Interior voor hun beste bedrijfsidee. Ze haalden boomstammetjes op bij de gemeente en maakten daar prachtige hangers van om op te hangen in huis. Een deel van de winst ging naar het Leger des Heils. Een app waarmee je kledingstukken kunt scannen en direct een verkooppunt vindt en het kledingstuk online kan bestellen werd het best beoordeeld door de jury. De dames die dit idee bedachten zullen binnenkort te horen zijn op RTVNH!

Het initiatief
Sylvia Bakker van ProDiCo en Sandra Smit-Korse van de Westfriese Uitdaging met ondersteuning van het Vrijwilligerspunt initieerde het project. In haar dagelijks werk ondersteunt Sylvia docenten op de werkvloer en begeleidt zij trajecten voor ondernemend(er) onderwijs. Voor de wedstrijd Ondernemend West-Friesland heeft zij de maatschappelijke organisaties, de docenten en de leerlingen meegenomen in een speciaal ontwikkeld canvas om ondernemender te denken en te werken.  Verenigingen, stichtingen en onderwijsinstellingen krijgen steeds minder geld van de overheid en kunnen taken alleen nog goed uitvoeren als zij ondernemender denken. Dit begint bij het ondernemer maken van jongeren.

Het was mooi om te zien hoe ondernemend de jongeren in West-Friesland al zijn! Een project wat absoluut een vervolg mag krijgen.Uitreiking

 

 

Nieuws en Evenementen

Afscheid van ons bestuurslid Piet Mol

28-11-2023

UITDAGING XL: bouw mee aan een gaaf entree voor het Oorlogsmuseum

24-11-2023

Hotel Hoorn Van der Valk zet zich opnieuw in voor onze lokale gemeenschap

07-11-2023

Westfriese Beursvloer: Bedankt alle deelnemers!

31-10-2023

Heddes Bouw helpt Stichting AyúdaMe

31-10-2023

14e Westfriese Beursvloer leverde 213 matches op!

20-10-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging