Een terugblik op 2014 of een vooruitblik naar het nieuwe jaar? Wat zal ik doen? Persoonlijk ben ik niet de persoon die vaak achterom kijkt. Wat achter ons ligt, is gebeurd. En gedane zaken nemen geen keer. Maar het is natuurlijk ook wel de moeite waard om aan het einde van het jaar de tijd te nemen om terug te kijken op alles wat gebeurd, gedaan, gerealiseerd en beleefd is. Om een moment van bezinning te creëren.

Want, man, man, wat gaat de tijd snel. Nog maar 11 dagen en dan is het jaar 2014 voorbij. Wat is het jaar voorbij gevlogen. Ik vraag me wel eens af waarom er in een dag slechts 24 uur zit. Herken je dat? Persoonlijk ben ik met zoveel mooie projecten bezig en mag ik zoveel prachtige mensen ontmoeten, dat ik bijna te kort tijd heb om bewust van al dat moois te genieten. En daar zit waarschijnlijk ook de crux. Af en toe – juist als je denkt geen tijd te hebben – stil te staan en je te realiseren wat er allemaal is.

En zo besloot ik eind van dit jaar dus toch om me aan te sluiten voor een 5-weeks programma ‘Schrijfbezinner’ om bewust terug te blikken op 2014 en geïnspireerd aan 2015 te beginnen. De eerste opdracht bestond uit het beschrijven van 10 momenten uit het afgelopen jaar. Niet alleen positief, maar ook stom of genant. Leermomenten. Terugblikken en zien wat er allemaal gerealiseerd is. Welke prachtige mensen je ontmoet hebt. Wat je allemaal hebt meegemaakt. Wat je hebt geleerd. Hoe je bent gegroeid. En misschien vooral ook wel hoeveel je hebt genoten en gelachen. Want ook dat hoor ik steeds meer om me heen: het belang van plezier, van lol hebben in datgene wat je doet. En dat hebben we met de Westfriese Uitdaging absoluut gedaan. Onze bestuursvoorzitter is iemand die plezier hoog in het vaandel heeft en ook tijdens onze laatste Matchgroepbijeenkomst van dit jaar is er veel gelachen. En zeker als je met vrijwilligers werkt, is dat zo belangrijk. Dat je plezier hebt met elkaar in dat wat je doet.

Want wat deden we vanuit de Westfriese Uitdaging mooie projecten in 2014. We konden bijdragen aan de inrichting van het nieuwe clubgebouw van de Reddingsbrigade, we maakten maarliefst 50 stichtingen en verenigingen blij met spullen uit de Spullenbank, variërend van bureaus tot white boards en van stofzuigers tot archiefkasten. Het verspreidde zich door heel West-Friesland. We leverden een prachtige bijdrage aan het evenement “Goed voor de dag, ook met een klein bedrag”. Ik kijk er met een grote glimlach op terug.

Over glimlach gesproken. Ik hoorde onlangs een nieuw woord waar ik me helemaal in kan vinden: funtrepreneurs. Geen entrepreneurs, maar funtrepreneurs. Ik vind het wel wat! Wat mij betreft een woord om in 2015 heel vaak te benoemen en vooral te leven. Fun hebben als entrepreneur. Fun hebben als ondernemer. Ik ben voor!

Ik wens jullie een mooie uiteinde en heel veel plezier, inspiratie en betekenis in 2015!

Sandra

 

Nieuws en Evenementen

Een hemelse match door Schermer

09-07-2024

Vriend van de WFU Vitasys verteld….

08-07-2024

Matchteamlid Brigitta Posch vertelt…..

01-07-2024

Vriend van de WFU, Rabobank vertelt….

24-06-2024

Interview Sandra Korse

17-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging