Ik begin er niet aan! Nee, echt niet. Wat een flauwekul! En toch, toch voelt een nieuw jaar als een schone lei. Een onbeschreven blad. Een moment om opnieuw te starten. En dus sluipen er toch wat goede voornemens bij me in.

Ik begin met opruimen, waar mijn man overigens heel blij mee is. Ik ben van het type hamster. Iemand die denkt “Oh, dat is een interessant artikel. Dat moet ik bewaren.” Met als gevolg dat ik inderdaad heel inspirerende artikelen heb liggen, maar er 3 jaar later nooit meer naar gekeken blijk te hebben. En dus startte ik dit jaar toch met een goed voornemen: opruimen. Mezelf van de ballast ontdoen en mijn postvakjes niet langer inrichten voor ‘dat is interessant voor later’ of ‘dit moet ik eens opbergen’, maar met postvakjes die ik gebruik voor de dagelijkse zaken. Per project één bakje. Wat me op een ander dilemma bracht: te kort bakjes voor de hoeveelheid projecten…. Ook daarin dus nog wat op te ruimen en te organiseren!

Maar tijdens het opruimen kwam ik ook veel moois tegen. En dan zit je zomaar ineens met een grote glimlach te lezen wat je een aantal jaar geleden voor plannen had. En wat daarvan werkelijkheid geworden is. Meer dan ik had kunnen bedenken. Niet altijd in de vorm zoals ik dat destijds voor ogen had. Maar toch. Ondernemerschap. Het is een mooie ‘way of life’ al zeg ik het zelf. Zo’n terugblik op de afgelopen jaren. Op wat ik als ondernemer allemaal ondernomen heb. Vallen en opstaan, zeggen ze vaak. Nou, zeker, maar wat een leuke weg heb ik al bewandeld. En wat een mooie weg hebben we met z’n allen in Westfriesland bewandeld als het gaat over de Westfriese Uitdaging. We maakten meer dan 100 matches vanuit de Spullenbank. Ruimt bij bedrijven weer lekker op en de maatschappelijke organisaties zijn er super blij mee. We deelden kennis en expertise, we inspireerden organisaties en bedrijven en we zetten aan tot beweging.

Die schone lei en dat lege blad dat er op 1 januari 2015 voor me lag, raakt alweer aardig beschreven. Met plannen, ideeën en ontwikkelingen. En vooral met heel veel enthousiasme vanuit de Westfriese samenleving. We verwelkomden BDO en Heddes Bouw & Ontwikkeling als nieuwe founders. De bestaande founders tekenden allen een verlenging en de PR machine blijft in beweging. Volgende week ben ik te zien in een abri-campagne van de Rabobank: Een aandeel in elkaar. De Westfriese Uitdaging en de Reddingsbrigade. Samen in beeld. Samen iets moois neergezet. En dat levensgroot in beeld gebracht. Het is dat het op A0 formaat is, anders had ik de poster vast bewaard. Nu word ik na een week weer opgeruimd. Ach, dat is ook weer goed. Heb ik inmiddels geleerd ;-).

Sandra

Nieuws en Evenementen

Match: Biljarttafel van de Omring gaat naar WarmThuis

02-04-2024

Zwaluwen’30 en Vonk vinden elkaar!

11-03-2024

Dijklander maakt matches

07-03-2024

Match: Indrukmakers schenkt bureaus

07-03-2024

Beursvloer match: Annemieke Hageman geeft workshop

04-02-2024

Match: Omring en basisschool De Ceder

12-01-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging