Afgelopen week las ik een artikel over de prestaties van sportmensen. Daarbij kwam prominent naar voren dat de prestatie van een sporter niet vooral bepaald wordt door het aantal trainingsuren, maar vooral door voldoende rustmomenten. Nou, daar kan ik nog wat van leren! Met mijn enthousiasme voor te veel dingen en mijn neiging om snel ‘ja’ te zeggen, loop ik nogal eens tegen mijn eigen grenzen aan…

En als ik ergens voor ga, ga ik er het liefst ook voor meer dan 100% voor, want dan wordt het pas echt leuk. Met als gevolg dat ik de afgelopen weken met enige regelmaat achter de feiten aan liep. En ja, dan merk je dat je minder goed presteert, minder plezier beleeft en je het gevoel hebt dat de berg steeds groter wordt.

En ondanks dat ik heldere keuzes maak in welke projecten ik voortzet en welke ik afstoot, blijft het werk zich aandienen. Geweldig natuurlijk, maar het vraagt echt wel de nodige inspanning van mijzelf om ook ‘nee’ te leren zeggen en om onderdelen van projecten over te dragen en los te laten. Om ook echt een funtrepreneur te kunnen blijven. Een ondernemer die plezier beleeft aan datgene wat zij doet. Want dat is voor mij toch wel de rode draad in alles waar ik mee bezig ben. Met energie, enthousiasme en een positieve vibe aan de slag om beweging op gang te brengen, om mooie verbindingen te leggen en tijd te hebben voor prachtige, inspirerende ontmoetingen.

En dus ja, het lezen van het artikel over topsporters neem ik wel degelijk serieus. Want het elastiek kan niet altijd gespannen staan. Dan raakt de rek er uit. Dat weten we allemaal. Maar daarop acteren, is nog niet altijd eenvoudig. Zo kwam er onlangs ook weer zo’n prachtig idee op mijn Westfriese Uitdagingspad: het organiseren van een sportdag samen met Leekerweide en het bedrijfsleven. Teams van mensen met en zonder een beperking strijden met elkaar in een soort van zeskamp.

Tegen dat soort ideeën kan ik niet anders dan volmondig ‘ja’ zeggen. En dat doet onze Matchgroep van de Westfriese Uitdaging ook, dus we gaan ermee aan de slag. En, hé, zeg nou zelf, dat is toch een prachtige combi tussen ontspanning en werk?

Dus op 27 mei vind je mij op het sportveld! Dat we daaraan voorafgaand nog van alles moeten doen, dat neem ik graag voor lief. De komende weken dagen we bedrijven uit om hieraan mee te doen. Als teamuitje, als kennismaking met de cliënten van Leekerweide. Om te verbinden. Om te genieten. Om het elastiek even te laten vieren, te ontspannen en op een unieke manier kennis te maken met een wereld vol mogelijkheden.

Dus ik daag u als ondernemer weer graag uit, want zoals bewezen: het elastiek kan niet altijd gespannen staan en hoe leuk is het om dat elastiek op deze manier te laten vieren!

Sandra

 

Nieuws en Evenementen

10 jaar Westfriese Uitdaging!

17-04-2024

Gerda Geurtsen oprichtster van de Nederlandse Uitdaging

16-04-2024

Jubileumborrel Westfriese Uitdaging 10 jaar!

16-04-2024

Match: Biljarttafel van de Omring gaat naar WarmThuis

02-04-2024

Zwaluwen’30 en Vonk vinden elkaar!

11-03-2024

Dijklander maakt matches

07-03-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging