Je moet een doel hebben als je succesvol wilt zijn. Een zogenoemde stip aan de horizon. Ja, prachtig, denk ik dan. Maar wat is dat voor mij? Wat is mijn stip dan? En heb ik dat echt nodig of werkt het voor mij op een andere manier?

Jarenlang werd ik geplaagd door het niet kunnen vinden van het antwoord op deze vraag. Een vraag die centraal staat in het vak van mijn broer Marc. Hij is trainer en spreker een hij prikkelt mensen om het beste uit zichzelf te halen. En daarbij is die stip aan de horizon, jouw richting, elke keer onderwerp van gesprek. En van mijn frustratie. Tot deze week.

Afgelopen dinsdag zie ik op het whiteboard van Marc een zin staan over ‘richting’. Er staat: ‘richting komt voort uit een sterke innerlijke motivatie om iets te willen bereiken. Het is persoonlijk, heeft een emotie in zich heeft en geeft je leven zin. Ineens zie ik wat de rode draad is in mijn leven: het tot stand brengen van verrassende verbindingen. Dat is mijn stip! Mijn richting in dit leven! Dat is wat ik onwijs graag doe, waar ik ongelooflijk veel plezier aan beleef en wat ik ook nog eens heel aardig blijk te kunnen ;-).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ik zie ineens dat ik dat al deed toen ik net van de universiteit af kwam. Sterker nog, ik deed het als kind al. Ik werd op de lagere school al ingeschakeld als bemiddelaar en verbinder om op te komen voor leerlingen die gepest werden en hen weer in goed contact te brengen met de rest van de klas. Het was het idee waarmee ik in 2010 mijn collectie reisaccessoires liet ontwikkelen. Om de mensen uit het westen kennis te laten maken met de talenten van mensen uit ontwikkelingslanden. Het is wat ik nu dagelijks mag doen vanuit mijn rol binnen de Westfriese Uitdaging. Wow! Echt een eureka moment, zo vlak na die heerlijke zomervakantie.

“Hoe kan ik het gemist hebben?” vraag ik mezelf af! Maar goed, daar blijf ik maar niet te lang bij stilstaan. Het geeft me prachtig inzicht in mijn geloof om met zijn allen te bewegen ‘van hoofd naar hart’. Want echte verbindingen maak je alleen als je je hart ook daadwerkelijk openstelt. Om echt contact te kunnen maken met de ander. Dat kan niet vanuit het hoofd, dat gebeurt op hartsniveau.

En dat is precies de bevlogenheid en betrokkenheid die je bij vele initiatieven en vrijwilligers hier in West-Friesland ziet. Mensen die zich met ziel en zaligheid inzetten om iets moois bij te dragen aan onze samenleving. Niet vanuit hun hoofd, maar vanuit hun hart.

Met dit inzicht en deze energie heb ik alle zin om er weer volop tegenaan te gaan en met het team van de Westfriese Uitdaging mooie, verrassende en verrijkende verbindingen te leggen. Tussen u als ondernemer en de bevlogen vrijwilligers in West-Friesland, tussen stichtingen en verenigingen onderling en tussen u en andere bedrijven in West-Friesland. Want juist met elkaar in contact zijn leidt tot nieuwe ideeën en maakt dat we nieuwe initiatieven kunnen opstarten. En van daaruit kunnen we waardevolle verbindingen leggen. Zodat we als we straks oud en grijs en in onze schommelstoel zitten naar de horizon staren en ons deze stip herinneren en een grote glimlach op ons gezicht krijgen. De stip van verrassende verbindingen.

Sandra

 

Nieuws en Evenementen

Caroline van der Woude neemt afscheid!

05-06-2023

Inspiratie op Locatie bij Clean2Anywhere

26-05-2023

Nieuw WFU Magazine

21-05-2023

Mooie match van Schermer!

11-04-2023

Project XL: realiseer de droom van jouw vereniging!

31-01-2023

Vrijwilliger gezocht: administratieve duizendpoot!

26-01-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging