Als ik op een zaterdagochtend de krant opensla, wordt mijn aandacht direct getrokken door het artikel over Baptiste de Pape. Een talentvolle jongen die op het punt staat carrière te maken als advocaat. Iets doet hem besluiten een heel andere weg in te slaan. Hij maakt een film en schrijft het boek “The power of the heart”. De kracht van het hart. Onmiddellijk besluit ik het boek te kopen.

De kracht van het hart. Daar gaat het over. Inspirerende quotes en interviews met spraakmakende mensen zetten mij aan tot denken. Wat zou er gebeuren als we in het zakenleven vaker ons hart zouden volgen? Hoe ziet de wereld er dan uit?

Ineens begrijp ik het. Tijdens de landelijke managersbijeenkomst van De Uitdaging spreek ik mijn wens uit als ons wordt gevraagd wat wij willen hebben bereikt als het eind 2015 is. Ik zeg dat ik eind 2015 een aantal prachtige parelprojecten wil hebben opgepakt, samen met lokale ondernemers. Projecten die op diverse manieren bijdragen aan de leefbaarheid en betrokkenheid in Westfriesland. Ik hoef er niet lang over na te denken. Ik voel dat dit is wat we vanuit de Westfriese Uitdaging kunnen doen. Om een volgende stap met elkaar te maken. Omdat we daar met z’n allen beter van worden. En weet je wat zo mooi is? Het kwam duidelijk recht uit mijn hart. Want sinds ik dat heb uitgesproken, komen er allerlei mensen op mijn pad met de meest geweldige ideeën.

Een ander prachtig voorbeeld van je hart volgen, zag ik in de TROS TV Show. Ivo Niehe is op bezoek bij fotograaf Jimmy Nelson. Hij fotografeert uitheemse stammen op de meest afgelegen plekken op de wereld. Dat bedenk je echt niet vanuit een business plan. Dat doe je omdat je je hart volgt. Omdat dit is wat jij te doen hebt. Omdat je je passie volgt. Dan kun je het onmogelijke mogelijk maken. En dan val je op. Omdat je uitblinkt. Iets bijzonders doet. En weet je, daar willen mensen dan weer graag voor betalen. Maar geld is niet de drijfveer. Dat is het resultaat.

Zo is het ook met de Westfriese Uitdaging. Daaraan doe je als ondernemer mee omdat het je raakt. Omdat je graag iets wilt bijdragen. Omdat je gewoon af en toe iets bijzonders wilt doen. Iets dat past bij jouw DNA. Je talent inzetten, je tijd aan een waardevol project besteden of overgebleven materialen doneren. En dat dit iets moois oplevert voor jou als ondernemer, dat weet ik zeker. Of dat direct in financiële vorm zal zijn, dat kan ik niet beloven. Maar ik weet wel dat de ervaring een verrijking zal zijn. En dat is ook wat waard!

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?  Waar gaat jouw hart naar uit? Waar wil jij je hard voor maken?  Luister naar je hart, want dat klopt!

Nieuws en Evenementen

Robert Tesselaar, wethouder bij Gemeente Opmeer vertelt….

23-04-2024

10 jaar Westfriese Uitdaging!

17-04-2024

Gerda Geurtsen oprichtster van de Nederlandse Uitdaging

16-04-2024

Jubileumborrel Westfriese Uitdaging 10 jaar!

16-04-2024

Match: Biljarttafel van de Omring gaat naar WarmThuis

02-04-2024

Zwaluwen’30 en Vonk vinden elkaar!

11-03-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging