Hoorn, 28 november 2019 – Vanmiddag vond bij Schouwburg Het Park in Hoorn de
10e editie van de Westfriese Beursvloer plaats, een initiatief van Vrijwilligerspunt in samenwerking met Westfriese Uitdaging. 60 bedrijven en 70 maatschappelijke organisaties handelden als ware beursgangers niet in geld of aandelen, maar in Kennis & Kunde, Materialen & Middelen, Klussen en Mensen voor Mensen. Op deze geslaagde middag zijn uiteindelijk maar liefst 256 matches gesloten! Een absoluut record t.o.v. vorig jaar waar 152 matches werden gesloten. Een geweldig resultaat ivan een topmiddag!

Tijdens de Westfriese Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties de ruimte hun hulpvraag te stellen en een tegenprestatie te bieden. Bedrijven krijgen de mogelijkheid op zoek te gaan naar de organisatie die het beste bij hun aanbod past. Exact om 16.15 uur sloeg Roel Vente, directeur van Schouwburg Het Park de gong voor de start van deze 10e editie. Een uur lang kregen de bedrijven en maatschappelijk betrokken organisaties de tijd met elkaar in gesprek te gaan en een passende match te vinden. In totaal werden maar liefst 256 matches gesloten. Minimaal, want er liggen ook nog matches die officieel gemaakt moeten worden. Een recordaantal en ruim 100 meer dan vorig jaar! Een bewijs dat er steeds meer betrokkenheid en een hoge gunfactor heerst bij de aanwezige maatschappelijk betrokken ondernemers.

De meest bijzondere match
Net als voorgaande edities werd aan het einde van de beursmiddag de meest bijzondere match benoemd. Dit jaar is dat tussen Omring locatie Rigtershof en Kinderopvang Berend Bordje waarin twee doelgroepen samenkomen: de ouderen en de kinderen. Elke twee weken heeft Rigtershof de activiteit Jong & Oud. Berend Bordje speelt daarop in door samen met een aantal kindertjes, een keukentje en diverse puzzels naar de Rigtershof te gaan, om deze activiteit invulling te geven.

Nog 255 matches
Uiteindelijk waren natuurlijk alle 256 matches bijzonder! Zoals de match tussen Noppes in Grootebroek met Stichting Warm thuis. De cliënten van de stichting mogen snuffelen en shoppen bij Noppes. In ruil daarvoor krijgt Noppes een kerstconcert en een heerlijke zak zelfgemaakte oliebollen. Nog een bijzondere match is tussen het bedrijf Haprotechniek en het Clusius College, waarbij Haprotechniek een workshop electrodelassen geeft aan 20 leerlingen, om ze extra te motiveren de techniek in te gaan. Als tegenprestatie mogen ze gebruik maken van de keuken voor een kookworkshop.

foto: Jan Siebring

Nieuws en Evenementen

Een hemelse match door Schermer

09-07-2024

Vriend van de WFU Vitasys verteld….

08-07-2024

Matchteamlid Brigitta Posch vertelt…..

01-07-2024

Vriend van de WFU, Rabobank vertelt….

24-06-2024

Interview Sandra Korse

17-06-2024

Gezien worden dankzij MediaIn

10-06-2024
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging