14e Westfriese Beursvloer leverde 213 matches op!

19 oktober 2023 vond in de Dres in Nibbixwoud de 14e editie van de Westfriese Beursvloer plaats, een initiatief van Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met Westfriese Uitdaging. 67 maatschappelijke organisaties en 53 bedrijven uit Westfriesland handelden als ware beursgangers niet in geld of aandelen, maar in Kennis & Kunde, Materialen & Middelen, Klussen en Mensen voor Mensen. Aan het einde van de beursmiddag stond de teller op 213 matches!

Om 16.15 uur sloeg wethouder Yannick Nijsingh van de gemeente Medemblik officieel op de gong voor de start van de 14e beursvloer. Maar vlak daarvoor maakte Miranda Zwart, directeur-bestuurder van Vrijwilligerspunt Westfriesland samen met Roel Vente, directeur van Schouwburg Het Park, de eerste match tussen beide bekend: de 15e editie zal plaatsvinden in de schouwburg. Na dit goede voorbeeld was het aan de andere organisaties om de beursvloer op te gaan en hun vraag neer te leggen bij de aanwezige bedrijven. En met succes: 213 matches zijn er gesloten en dat worden er zeker meer, want de ervaring leert dat ook na de beursvloer nog matches worden gemaakt.

Eerste keer
Tussen de organisaties zaten ‘ouwe rotten’, maar ook beginnelingen. Zoals Aida Logister en Lisette van Lienen van Leviaan. Aida stapte er luchtig in: “Ik dacht: ik ga en ik zie wel wat op me afkomt.” En dat was veel! Leviaan maakte namelijk vier matches. Aida: “We wilden graag wat meer bekendheid voor onze stichting met een artikel van Rodi. En die match lukte vrij snel. Super.” Ook onverwachte matches ontstonden. Lisette: “Zo kwam ik in gesprek met iemand van Scootmobiel4all en voordat ik het wist, matchte we een scootmobiel in bruikleen. Sowieso is het heel waardevol veel in gesprek te gaan. Zowel met de bedrijven als met andere organisaties. Het brengt je op ideeën en je kunt vaak meer voor elkaar betekenen dan dat je denkt.”

Geslaagde editie
Wendy Spil, manager van de Westfriese Uitdaging: “Het was weer een heel geslaagde editie, met meer matches dan vorig jaar. Het was weer fantastisch om te zien hoe bedrijven organisaties blij kunnen maken in ruil voor zelfgebakken appeltaarten, promotie en andere originele tegenprestaties. Dankzij de goede samenwerking met Vrijwilligerspunt kijken we terug op een mooie middag.”

De 15e beursvloer vindt plaats op 17 oktober 2024 in Schouwburg Het Park.

De beursvloer is een initiatief van het Vrijwilligerspunt in samenwerking met de Westfriese Uitdaging

Nieuws en Evenementen

Afscheid van ons bestuurslid Piet Mol

28-11-2023

UITDAGING XL: bouw mee aan een gaaf entree voor het Oorlogsmuseum

24-11-2023

Hotel Hoorn Van der Valk zet zich opnieuw in voor onze lokale gemeenschap

07-11-2023

Westfriese Beursvloer: Bedankt alle deelnemers!

31-10-2023

Heddes Bouw helpt Stichting AyúdaMe

31-10-2023

Mark Janzen van magazine Westfriese Zaken nieuw matchlid!

03-10-2023
Aangesloten gemeenten
Partners van de Westfriese Uitdaging